Skip to main content

Airco

De airco in uw auto zorgt ervoor dat u een optimaal klimaat in uw auto kunt realiseren. Door de aangename temperatuur in uw auto, blijft u langer alert en geconcentreerd. Daarnaast zorgt het systeem dat uw ramen niet beslaan.

Airco onderhoud

Een airco is niet onderhoudsvrij. Het gesloten systeem bestaat uit verschillende onderdelen zoals een compressor, condensor en fan, filter droger, verdamper en blower en een expansieventiel. Een groot deel hiervan is een bewegend onderdeel en dus gevoelig voor slijtage. Zonder onderhoud verliest het systeem zijn werking of het raakt vervuild. Om er voor te zorgen dat uw aircosysteem naar behoren blijft werken, is het van belang om deze periodiek te laten controleren en onderhouden. Het vervangen van een aircosysteem is namelijk een dure reparatie.

Airco bijvullen

In het aircosysteem bevinden zich vloeistoffen zoals koelmiddel en olie. Dit zogeheten koudemiddel kan door de jaren heen verdampen of langs rubbers in de auto weglekken. Jaarlijks kan er tot wel 10% koudemiddel ontsnappen. Dit verlies van vloeistof kan leiden tot een afname van de koelende capaciteit. Daarnaast riskeert u schade aan uw compressor. De compressor is een belangrijk onderdeel voor uw aircosysteem. Dit onderdeel pompt namelijk het koudemiddel rond.

Airco reinigen

Airco onderhoud is iets waar u als eigenaar van een auto niet aan ontkomt. Zonder onderhoud kan het ook voorkomen dat de airco stinkt. Het systeem blaast dan een muffe lucht uit. Dit komt doordat schimmels en bacteriën zich ophopen in de luchtleidingen en op de verdamper van het aircosysteem van uw auto. Om de aangroei van bacteriën en schimmelvorming te voorkomen is het aan te raden om eens per jaar het interieurfilter te vervangen en de behuizing te laten reinigen.

Airco service in Beusichem

U kunt bij Autobedrijf Nout in Beusichem terecht om o.a. uw aircosysteem te laten controleren, onderhouden, bijvullen, reinigen of repareren. Bij ons bent u verzekerd van goed opgeleid personeel, garantie op de uitgevoerde werkzaamheden en een uitstekende service.

Maak vandaag nog een afspraak!