Skip to main content

Het bedrijf

Ons verhaal begint in 1981 toen Jan Nout, samen met Ruud van der Velden, het idee opvatte om samen een Auto- en Autoschadeherstel bedrijf te beginnen in een oude koelopslag gelegen aan de Sportveld straat en de Oranjestraat in Beusichem. Na een grondige verbouwing aan het pand konden Jan en Ruud hun bedrijf opstarten. Dat leverde Auto- en Autoschadeherstel bedrijf VENO op. Jan nam de afdeling autoverkoop en reparatie op zich, terwijl Ruud de afdeling autoschadeherstel voor zijn rekening nam. Veno groeide uit tot een goedlopend bedrijf. In 1985 besloten Jan en Ruud dat zij zich alle twee wat meer wilden concentreren op hun eigen specialisme! Veno splitste op in Autobedrijf J. Nout en Autoschade R. van der Velden. Autobedrijf J. Nout spitste zich in die tijd ook wat meer op het verkopen van Daihatsu. Na eerst een tijdje subdealer geweest te zijn, werd in 1990 het dealerschap met Daihatsu aangegaan! Een paar jaar later brak voor Ruud een tijd aan van bezinning, hij vond het runnen van het autoschadeherstelbedrijf niet langer interessant genoeg meer en had het idee opgepakt om met zijn gezin te gaan emigreren naar het eiland Menorca in Spanje. In 1995 hakte hij de knoop door, en vertrok!

Jan heeft toen Autoschade R. van der Velden overgenomen, en zo kwam het dat de twee bedrijven toch weer één werden! Al snel werd het bedrijfspand en de beschikbare ruimte eromheen veel te krap. Uitbreiding was noodzakelijk, maar doordat het bedrijf midden in een woonwijk gesitueerd was, waren daar erg weinig mogelijkheden voor. Er moest een andere oplossing gevonden worden.

Die oplossing, een nieuwbouwpand op het industrieterrein van Beusichem, hadden wij natuurlijk allang gevonden, maar ja… Het plan tot uitvoering brengen, dat vergt natuurlijk wel wat tijd!

En toen was het eindelijk zover…..

Ons geduld werd rijkelijk beloond: Zo’n mooi bedrijfspand daar waren we natuurlijk allemaal trots op! (En nog steeds!!) In de openingsweken hebben wij heel veel leuke reacties gehad van de mensen die kwamen kijken!!!!! De verhuizing was ook gelijk een mooie gelegenheid om de namen van de twee bedrijven te veranderen: Auto Nout en Autoschade Beusichem, met als eigenaren: Jan Nout en zijn vrouw Marijan Nout-van Eck. Het oude pand aan de Sportveld straat en de Oranjestraat is inmiddels helemaal gesloopt zijn op de oude plek woonhuizen gebouwd.